Un nou brand și un nou concept: PKF Finconta ESG

Un nou brand și un nou concept: PKF Finconta ESG

Pe 19 aprilie 2023 a avut loc o dublă lansare în cadrul Grupului PKF: a fost lansat noul logo și a luat naștere un nou concept, PKF Finconta ESG.

Logo-ul, ce prezintă un design modern care încorporează literele „PKF” scrise aldine de culoare albastră, include și o pictogramă cu cinci secțiuni care reprezintă cele cinci regiuni din rețeaua globală a PKF.

Secțiunile din pictogramă se suprapun, la fel ca și ambițiile și aspirațiile specialiștilor din echipa companiei, iar paleta de culori este una vibrantă.

Noul logo și inițiativa de rebranding reprezintă o etapă semnificativă pentru PKF Finconta, demonstrând angajamentul de a evolua odată cu schimbările din mediul de afaceri și de a rămâne în fruntea concurenței.

Compania va continua să le ofere clienților soluții inovatoare și servicii excepționale, pentru a aduce claritate problemelor de afaceri, prin soluții simple, eficiente și care înlătură obstacole din calea dezvoltării pe termen lung.

De asemenea, a luat naștere un nou concept, PKF Finconta ESG, parte a Grupului PKF Finconta, o societate de consultanță care are ca scop susținerea companiilor în tranziția către o activitate sustenabilă.

Sustenabilitatea reprezintă unul dintre cele mai răspândite concepte în zona financiară. În anul 1987 a fost definită dezvoltarea sustenabilă ca fiind dezvoltarea care îndeplinește nevoia prezentului fără a compromite generațiile viitoare.

O viziune mai modernă a conceptului de sustenabilitate câștigă teren în sensul considerării acestuia ca parte a managementului de business care asigură reducerea sau minimizarea riscurilor non- financiare: mediu, social și guvernanță.

Informațiile privind ESG pot fi prezentate într-un raport anual, un raport de sine stătător privind sustenabilitatea sau un raport integrat care să combine cele două abordări prin interconectarea sustenabilităţii societății cu performanța financiară a acesteia.

Societățile pot selecta cel mai potrivit format de raportare pentru nevoile lor atât timp cât sunt respectate toate cerințele în materie de reglementare. Societățile pot selecta cel mai potrivit format de raportare pentru nevoile lor atât timp cât sunt respectate toate cerințele în materie de reglementare.

Raportul de sustenabilitate permite societăților să își prezinte informațiile relevante în materie de ESG într-un singur document specific. Această opțiune oferă societăților cea mai mare flexibilitate în ceea ce privește structura și cuprinsul raportului.

Un ajutor binevenit în această raportare îl constituie PKF Finconta ESG, care dispune de specialiști calificați care vă pot ajuta în pregătirea strategiei și a raportării de sustenabilitate.